- +48 787 071 861
- [email protected]
- Pon - Pt 8:00 - 16:00
- Biuro
- Kuchnia
- Akcesoria kuchenne
- Wyciskacze
- Garnki komplety
- Wykałaczki
- Pokrywy
- Wagi kuchenne
- Trzepaczki
- Termosy
- Tarki
- Szczypce
- Słoiki
- Pudełka
- Shakery
- Przyprawniki
- Przybory kuchenne
- Pojemniki szklane
- BUTELKI
- Miarki
- Maty
- Łopatki
- CEDZAKI
- CHLEBAKI
- CZAJNIKI
- DESKI KUCHENNE
- Moździerze
- Ścierki i gąbki
- Dozowniki
- Folie
- Fartuchy
- Foremki do pieczenia
- Rękawice
- Formy do pieczenia
- Garnki
- Kawiarki
- Ostrzałki
- Dozowniki
- Garnki komplety
- Ociekacze
- Misy kuchenne
- Garnki pojedyncze
- Patelnie
- Otwieracze
- Naczynia Żaroodporne
- Noże kuchenne
- Nożyce
- Pojemniki
- Zaparzacze
- Obieraczki
- Szybkowary
- Krzesła barowe
- Akcesoria kuchenne
- Jadalnia
- Akcesoria i dekoracje domowe
- Garderoba
- Łazienka
- Przedpokój
- Sypialnia
- Salon
- Meble ogrodowe
- Jednorazowe
- BALONY
- Świeczki
PAK CHOI Garnek 3,7l z pokrywą 24cm COOKINI żeliwny
209,28 zł
51 in stock
Informacje
Additional information
Weight | 2,850 kg |
---|---|
Dimensions | 33,00 × 24,00 × 11,00 cm |
Dostawca | |
EAN | |
Kolor | czarny |
Czas realizacji |
Opis produktu
Garnek żeliwny z serii PAK CHOI marki COOKINI. Wykonany z ultra lekkiego żeliwa. Pogrubione dno 3,5mm odpowiada za równomierne rozprowadzanie ciepła. NITRIDING innowacyjna obróbka azotowania zabezpiecza garnek przed rdzewieniem / korozją. Posiada szklaną pokrywę z uchwytem ze stali nierdzewnej. Zdrowo i na lata!!! DŁUGOŚĆ: 33.00 cm ŚREDNICA: 24.00 cm WYSOKOŚĆ: 11.00 cm /WYSOKOŚĆ Z POKRYWKĄ: 19CMnnSzok termiczny dla naczyń żeliwnych jest bardzo niebezpieczny. Po przygotowaniu posiłku należy odczekać aż naczynie ostygnie i dopiero umyć najlepiej ręcznie. Groźne dla cennych właściwości żeliwnej powierzchni może być także przyrządzanie potraw zawierających kwasy, alkohol, duże ilości cukru. Sok pomidorowy czy wino mogą uszkodzić ochronną warstwę na dnie garnka żeliwnego. Wówczas, aby garnek żeliwny znów stała się lśniąca, śliska i gładka, trzeba ją oczyścić i ponownie zabezpieczyć olejem lub zakonserwować przez wypalanie. W czasie smażenia na patelni żeliwnej można używać przyborów kuchennych z każdego materiału, ponieważ żeliwo jest bardzo odporne. Najlepsze będą jednak łopatki silikonowe i drewniane. Ponieważ naczynia żeliwne bywają wrażliwe na wilgoć, trzeba pamiętać o ich dokładnym osuszeniu po każdym użyciu. Można w tym celu użyć papierowego ręcznika, ściereczki lub odstawić patelnię na ciepły palnik. By uniknąć rdzewienia naczyń, patelnie żeliwne powinno się przechowywać w suchym miejscu. Żeliwna patelnia długo też pozostanie funkcjonalna, jeśli będzie odpowiednio czyszczona. Nieumiejętne postępowanie podczas mycia może doprowadzić do jego uszkodzenia lub nawet całkowitego zniszczenia!nNa silne zabrudzenie garnka żeliwnego pomoże też zalanie naczynia gorącą wodą i podgrzewanie go aż przypalone resztki dnia same odlepią się od ścianek. Po umyciu zawsze można też patelnię przetrzeć olejem, a następnie usunąć jego nadmiar i dobrze go osuszyć. Jest to dobra i najprostsza metoda konserwacji naczyń z żeliwa.n
Sprawdź opinie o tym produkcie
5 gwiazdek | 0% | |
4 gwiazdki | 0% | |
3 gwiazdki | 0% | |
2 gwiazdki | 0% | |
1 gwiazdka | 0% |
Przepraszamy, żadne recenzje nie pasują do twoich aktualnych wyborów